Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 900 g di acqua circa
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 50 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco piccolo, senza semi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco secco
- 350 g di pasta secca tipo fusilli
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di pomodorini ciliegia in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Penne con le cozze
1 Std.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Spaghetti cozze e limone
55 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1 Std.
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Insalata capricciosa di carne
15 min
Penne risottate funghi e speck
40 Min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40 Min