Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
-
30
g di cipolla dorata in quarti
lub 30 g di porro a pezzi - 30 g di burro
- 50 g di Vodka
- 800 g di acqua
- 10 g di sale
- 500 g di pasta secca tipo penne
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 min
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 Min
Casarecce risottate al limone
30 min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min
Spaghettoni cacio e pepe
25min
Risotto alla birra
35 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 min