Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cavolo cappuccio a pezzi (3 cm)
- 4 wurstel grandi
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale - 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1059.8 kJ / 253.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1.1 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Catalogna con olive e capperi
50 min.
Peperonata (TM6)
45 min
Crauti
96 Std.
Salamelle con le verze
1u. 5min
Polenta al formaggio
1h
Cassoeula
1 Std. 25 Min
Taccole speziate all'asiatica
30 Min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 Min
Polenta di grano saraceno
1h
Polenta taragna
1 Std. 15 Min