Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cavolo cappuccio a pezzi (3 cm)
- 4 wurstel grandi
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale - 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1059.8 kJ / 253.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1.1 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Contorno di verza
35min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 Std.
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Pollo al chili dolce con insalata di cavolo bianco
2h
Porro insaporito (200 g)
20 Min
Crauti
96h
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1 Std. 10 Min
Peperonata (TM6)
45min
Salamelle con le verze
1 godz. 5 min
Bagna cauda
35min