Gambas aux épices et coriandre

Gambas aux épices et coriandre

4.6 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de coriandre fraîche
    6 branches
  • de menthe fraîche
    20 feuilles
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • d'huile de sésame
    2 c. à soupe
  • gousses d'ail
    2
  • de vinaigre
    2 c. à soupe
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de piment en poudre
    1 c. à café
  • de fenouil en poudre
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • d'huile neutre
    2 c. à soupe
  • d'oignon jaune coupé en deux
    100 g
  • de gambas crues, décortiquées
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497 kcal / 2093 kJ
Białko 81 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...