![Pappardelle au pesto de roquette et ricotta Pappardelle au pesto de roquette et ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/83158.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pappardelle
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
Le pesto de roquette et ricotta
- 20 g de parmesan, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 20 g de pecorino, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de roquette
- 10 g de cerneaux de noix
- 10 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 80 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne au pesto et jambon cru
15 min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux asperges
35min
Pappardelle roquette et ricotta
1j
Pesto au basilic XXL
15 min
Risotto tout vert
40min
Pesto-tomates confites
15 min
Focaccia fève, bacon et pecorino
3sa 15 dk
Risotto aux morilles
45min
Trofie au pesto
40min
Pesto au basilic
10 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min