
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de poireau coupé en tronçons
- 1 branche de céleri coupée en tronçons
- 1 gousse d'ail
- 40 g de beurre
- 75 g de vin blanc
- 400 g de pommes de terre détaillées en dés
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 170 g de grains de maïs en conserve égouttés
- 70 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe de persil plat frais ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 270 kcal / 1133 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 4 g