Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de poireau, coupé en tronçons
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 1 gousse d'ail
- 40 g de beurre
- 75 g de vin blanc
- 400 g de pommes de terre, détaillées en dés
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 170 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 70 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 270 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe à l'orientale
12 Std. 30 Min
Potage Saint-Germain
45min
Crème d'endive au colombo
30min
Crème de petits pois
40min
Soupe rustique
12h
Crème de pois chiches au lard
30min
Soupe mexicaine du placard
25 Min
Soupe paysanne express
45min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Soupe au lait
20 Min
Crème de carotte
30min
Soupe pommes de terre-épinards et omelette muscade
45min