
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water (up to 1l mark)
- 50 g shallot cut in half
- 2 sprigs fresh parsley leaves
- 400 g black pudding good quality, cut in pieces (3 cm)
- 200 g sausage meat good quality
- 2 medium egg
- 15 g English mustard
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g panko breadcrumbs
-
1500
g vegetable oil for frying
lub sunflower oil for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727.2 kcal / 3042.7 kJ
- Białko
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 59.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 49.6 g
- Sód
- 1443.9 mg