Wersje kompatybilne
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de tomate maduro en cuartos
- 180 g de cebolla en trozos
- 3 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de lentejas rojas partidas
- 350 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 berenjena cortada en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
- 1 calabacín cortado en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
- 100 g de queso rallado vegano
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto de quinoa con calabaza asada
40 min
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 min
Hamburguesas de tofu y torta de verduras
1 godz. 30 min
Pisto de berenjenas con arroz y salsa de yogur
40 min
Moussaka de lentejas
2 godz. 20 min
Hamburguesas de soja con pesto de menta fresca
30 min
Espaguetis con albóndigas de avena y zanahoria
45 min
Ensalada de quinoa con tofu
45 min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2h
Hamburguesas de soja
35 min
Pastel de lentejas
1sa 55 dk
Crumble estilo indio
1h