Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas

Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas

4.3 128 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 600 g de tomate maduro en cuartos
  • 180 g de cebolla en trozos
  • 3 dientes de ajo
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 250 g de lentejas rojas partidas
  • 350 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 3 pellizcos de pimienta molida
  • 1 berenjena cortada en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
  • 1 calabacín cortado en rodajas de 7-8 mm (aprox. 300 g)
  • 100 g de queso rallado vegano

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 171 kcal / 716 kJ
Białko 9.79 g
Tłuszcz 8.54 g
Węglowodany 13.85 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...