Curry de garbanzos (Chana masala)

Curry de garbanzos (Chana masala)

4.3 122 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 raciones

Składniki

  • 1 ½ cucharadas de comino en grano
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 1 trozo de jengibre fresco (2,5 cm)
  • 2 de clavos enteros
  • ½ - 1 chile verde fresco (opcjonalnie)
  • 1 cucharada de semillas de cilantro
  • 1 cucharada de cúrcuma molida
  • 1 cucharadita de sal
  • 250 g de tomate triturado en conserva
  • ½ cucharada de garam masala
  • 2 cucharadas de pulpa de tamarindo
  • 400 g de garbanzos cocidos (lavados y escurridos)
  • 3 - 4 ramitas cilantro fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 6.8 g
Kalorie 641 kJ / 153 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 7.92 g
Węglowodany 16.44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...