Curry de garbanzos (Chana masala)

Curry de garbanzos (Chana masala)

4.3 118 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 raciones

Składniki

  • de comino en grano
    1 ½ cucharadas
  • de aceite de oliva virgen extra
    30 g
  • de cebolla en cuartos
    200 g
  • dientes de ajo
    2
  • de jengibre fresco (2,5 cm)
    1 trozo
  • clavos
    2
  • chile verde fresco (opcjonalnie)
    ½ - 1
  • de semillas de cilantro
    1 cucharada
  • de cúrcuma molida
    1 cucharada
  • de sal
    1 cucharadita
  • de tomate triturado en conserva
    250 g
  • de garam masala
    ½ cucharada
  • de pulpa de tamarindo
    2 cucharadas
  • de garbanzos cocidos (lavados y escurridos)
    400 g
  • de cilantro fresco picado
    3 - 4 ramitas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 153 kcal / 641 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 16.44 g
Błonnik 7.92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...