![Bacalao con gambones y almejas Bacalao con gambones y almejas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ECB407B7-A306-41C0-814E-2D520A63454B/Derivates/F53A5862-352F-431E-80E7-588379A26CAB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gambones crudos enteros
- 70 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 200 g de agua
- 500 g de almejas frescas
- 50 g de cebolla
- 150 g de calabacín
- 4 lomos de bacalao al punto de sal
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 50 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2591 kJ / 620 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 618.6 mg
Alternatywne przepisy
Arroz con sepia y cigalas
1 godz.
Arroz negro con gambones y sepia
45 min
Calamares a la mallorquina
1 godz.
Rape en salsa americana
1 godz.
Bacalao con langostinos
1 godz.
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Merluza a la koskera
45 min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45 min
Bacalao confitado al ajoarriero
1 godz.