Gazpachuelo

Gazpachuelo

4.7 129 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • de aceite de girasol
    300 g
  • de agua
    720 g
  • huevo
    1
  • de aceite de oliva virgen extra
    80 g
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de patatas en trozos
    300 g
  • de vino de Jerez seco
    100 g
  • de guisantes congelados (opcjonalnie)
    25 g
  • de pimiento rojo en conserva (en dados de 1 cm)
    20 - 30 g
  • de lomos de merluza fresca (sin piel ni espinas)
    300 g
  • de almejas frescas limpias
    250 g
    250 g de chirlas frescas, limpias
  • de gambas crudas peladas
    150 g
  • de picatostes para servir
    50 - 60 g
  • hojas de perejil fresco para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 590 kcal / 2468 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 52.7 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 711.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...