Gazpachuelo

Gazpachuelo

4.6 131 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 300 g de aceite de girasol
  • 720 g de agua
  • 1 huevo
  • 80 g de aceite de oliva virgen extra
  • 2 cucharaditas de sal
  • 300 g de patatas en trozos
  • 100 g de vino de Jerez seco
  • 25 g de guisantes congelados (opcjonalnie)
  • 20 - 30 g de pimiento rojo en conserva (en dados de 1 cm)
  • 300 g de lomos de merluza fresca (sin piel ni espinas)
  • 250 g de almejas frescas limpias
    250 g de chirlas frescas, limpias
  • 150 g de gambas crudas peladas
  • 50 - 60 g de picatostes para servir
  • hojas de perejil fresco para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 590 kcal / 2468 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 52.7 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 711.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...