Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de aceite de girasol
- 720 g de agua
- 1 huevo
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 cucharaditas de sal
- 300 g de patatas en trozos
- 100 g de vino de Jerez seco
- 25 g de guisantes congelados (opcjonalnie)
- 20 - 30 g de pimiento rojo en conserva (en dados de 1 cm)
- 300 g de lomos de merluza fresca (sin piel ni espinas)
-
250
g de almejas frescas limpias
lub 250 g de chirlas frescas limpias - 150 g de gambas crudas peladas
- 50 - 60 g de picatostes para servir
- hojas de perejil fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2468 kJ / 590 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 52.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 711.2 mg
Alternatywne przepisy
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
25 min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Ajoblanco
5 Min
Gazpachuelo frío con aceitunas
20 Min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40 min
Porra antequerana
1h 10min
Pastela moruna
5h 30min
Salmorejo con pipirrana y caballa
15 Min
Sopa de picadillo con garbanzos
1h
Albóndigas en salsa de almendras
50 min
Emblanco de pescado
45 Min