Spring Roll with Tangy Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 rolls

Składniki

  • fish sauce
    45 g
  • tamarind paste
    1 tsp
  • water
    2045 g
  • lime juice
    15 g
  • palm sugar
    15 g
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • cooked glutinous rice flour (gao fen)
    ½ tsp
  • shallots
    40 g
  • coriander leaves
    1 stalk
  • carrots approx. 1-2, slender type, approx. 5 cm in diameter
    100 g
  • cucumber approx. 1-2, slender type, approx. 5 cm in diameter
    100 g
  • prawn, raw, medium size, peeled
    250 g
  • eggs beaten
    3
  • mee hoon (rice vermicelli)
    250 g
  • warm water
    200 g
  • spring roll rice paper
    1 packet
  • lettuce leaves cleaned
    500 g
  • mint leaves
    10 g
  • Thai basil leaves
    10 g
  • coriander leaves
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 rolls

Sód 7453.2 mg
Białko 93 g
Kalorie 9044 kJ / 2161.6 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 21.4 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 382.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie