Almôndegas de kale

Almôndegas de kale

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • sobras de pão em pedaços
    200 g
  • chalotas cortadas em metades
    2
  • alho
    2 dentes de
  • couve kale sem os talos
    250 g
  • azeite
    50 g
  • cominhos em pó
    2 c. chá de
  • queijo feta esfarelado
    70 g
  • hortelã fresca só as folhas picadas
    6 pés de
  • ovo
    1
  • sal marinho
    1 pitada de
  • óleo de macadâmia
    2 - 3 c. chá de
  • Húmus (opcjonalnie)
    Iogurte, q.b. p/ servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 499.1 mg
Białko 14 g
Kalorie 1638.6 kJ / 391.6 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...