Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manteiga
- 400 g natas c/ 35% de gordura
- Sal fino q.b.
- 15 g alho aromático picado
Bolo do caco
- 500 g água
- 2 c. chá de sal
- 100 g batata-doce cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 dente de alho
- 370 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1531.2 kJ / 366 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 612.9 mg
Alternatywne przepisy
Massa de ovo
20 min
Pão de alho
1h 15min
Milho frito
24h
Mini éclairs de framboesa
3h
Pão de hambúrguer
1h 50min
Massa fresca sem glúten
30 Min
Croquetes de camarão
2 godz. 30 min
Técnica Placas de lasanha
30 Min
Pães grelhados com manteiga de ervas
35 Min
Bolo do caco
1h 50min
Bolo do caco com hambúrguer e coleslaw
45 Min
Pastéis de nata
45 Min