Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sourdough starter
- 100 g plain flour
- 75 g warm water
- 1 pinch salt
- ⅛ tsp dried instant yeast
Bread
- olive oil spray
- 50 - 70 g potato, peeled
- 750 g water
- 500 g baker's flour
- 1 tbsp oil
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp dried instant yeast
- warm water, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 293.3 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk bread
2h
Iced puff pastry
40 min
Baguette
3h 45min
Rustic bread
2h
Fresh pasta dough
1h
Apple shortcake
1u. 50min
Gluten free barbecue sauce
50 min
Basic bread
1sa 35 dk
Basic bread rolls
45 min
Easy everyday white bread
5 Std. 10 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1sa 35 dk
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min