Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sourdough starter
- 100 g plain flour
- 75 g warm water
- 1 pinch salt
- ⅛ tsp dried instant yeast
Bread
- olive oil spray
- 50 - 70 g potato, peeled
- 750 g water
- 500 g baker's flour
- 1 tbsp oil
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp dried instant yeast
- warm water, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 293.3 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk bread
2 godz.
Aussie meat pies
2 godz.
Milk bread (Challah)
2j 20 mnt
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
Strawberry jam
55min
Rustic bread
2 godz.
Wholemeal crumpets
1 godz. 40 min
Soft butter rolls
1h 50min
Basic bread
1 Std. 35 Min
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30min
Easy everyday white bread
5h 10min
Hot cross buns
1 godz. 40 min