Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (1-2 cm)
- ½ tsp salt
- 100 g water, chilled, plus extra if needed
Iced puff pastry
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter, frozen and cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g plain flour
- 1 ½ tsp salt
Pie filling
- butter, melted, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary (10 cm), leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx.180 g), cut into halves
- 40 g olive oil
- 1 tbsp cornflour
- 700 g beef rump steak, cut into pieces (1 cm)
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp VEGEMITE®
- 100 g button mushrooms, cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- plain flour, for dusting
- full cream milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.7 kJ / 286.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 424.3 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Aussie meat pies
2h
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Stone fruit crumble
1 Std. 15 Min
Lasagne bolognese
2h 30min
Basic muffin mix
30 min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Buttermilk scones
35min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min
Pikelets
35min