Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (1-2 cm)
- ½ tsp salt
- 100 g water, chilled, plus extra if needed
Iced puff pastry
- 90 g ice cubes
- 180 g unsalted butter, frozen and cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g plain flour
- 1 ½ tsp salt
Pie filling
- butter, melted, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary (10 cm), leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx.180 g), cut into halves
- 40 g olive oil
- 1 tbsp cornflour
- 700 g beef rump steak, cut into pieces (1 cm)
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp Vegemite®
- 100 g button mushrooms, cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- plain flour, for dusting
- full cream milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.7 kJ / 286.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 424.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken, leek and corn pie
1hod. 15min
Aussie meat pies
2sa
Cornish pasties
2sa
ANZAC biscuits
40 dk
Vegetarian sausage rolls
40 dk
Pizza dough
1sa
Gozleme
1sa 40 dk
Tuna mornay
45min
Mini chicken pies
1ч. 20 мин.
Buttermilk scones
35min
Three cheese spinach scrolls
2ч. 15 мин.
Sticky date pudding
1 Std. 30 Min