Wersje kompatybilne
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana puddings
- 125 g unsalted butter, cut into pieces
- 125 g dark brown sugar
- 3 eggs
- 70 g milk
- 200 g bananas, broken into pieces (2 cm), plus 1 extra banana, cut into slices
- 200 g self-raising flour
- 500 g water
Honey and ginger crème anglaise
- 55 g white sugar
- 3 tsp ground ginger
- 500 g thickened cream
- 80 g honey
- 100 g egg yolks (approx. 6 eggs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643.4 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 146.2 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6)
15 分钟
Brazilian cheese puffs
20 min
Chicken velouté meal (TM6)
45 分钟
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 分钟
Harlequin custard
10 分钟
Brazilian cheese puffs
20 min
Pizza bianca
40 分钟
Honeycomb
1h 30 min
Wonton soup (pork)
45 分钟
Beef and mushroom stroganoff
40 分钟
Harlequin custard (TM6)
15 分钟
Pot-set plain yoghurt
12h