Wersje kompatybilne
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana puddings
- 125 g unsalted butter, cut into pieces
- 125 g dark brown sugar
- 3 eggs
- 70 g milk
- 200 g bananas, broken into pieces (2 cm), plus 1 extra banana, cut into slices
- 200 g self-raising flour
- 500 g water
Honey and ginger crème anglaise
- 55 g white sugar
- 3 tsp ground ginger
- 500 g thickened cream
- 80 g honey
- 100 g egg yolks (approx. 6 eggs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643.4 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 146.2 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Runny custard
15min
Custard (TM6)
15min
Harlequin custard
10 min
Brazilian cheese puffs
20 min
Pizza bianca
40 min
Honeycomb
1j 30 menit
Brazilian cheese puffs
20 min
Chicken velouté meal (TM6)
45 Min
Harlequin custard (TM6)
15min
LCHF chicken Kyivs
40 min
Wonton soup (pork)
45 Min