Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe mini tarty dyniowe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
220 g mąki pszennej
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
⅔ łyżeczki soli
-
65 g zimnej wody
Nadzienie
-
180 g dyni Hokkaido pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
180 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
-
70 g mleka
-
15 g masła
-
⅔ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ opakowania sera brie (75 g), pokrojonego w 5 mm plastry
-
½ opakowania szynki, w plastrach (75 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
810 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1312 kJ /
313.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Makaron z pesto z groszku
30 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Soczewicówka
50 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min