Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 10 x 2 cm)
-
20 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
-
180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
819.6 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Matchamisu z malinami (tiramisu z herbatą matcha)
4 godz. 30 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Matcha bubble tea z mango
55 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
3 godz.
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Sernik baklava
7 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.