![Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ECD5774-7992-4013-AC19-D84A3AB162C1/Derivates/EA7C0F57-718B-454E-A6B6-77C95652682F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 kawałki skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (ok. 10 x 2 cm)
- 20 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
- 180 - 200 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 819.6 kJ / 195.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 30.5 mg