Salada de quinoa com beterraba, maçã e queijo de cabra

Salada de quinoa com beterraba, maçã e queijo de cabra

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 doses

Składniki

  • quinoa lavada e escorrida
    200 g
  • água
    400 g
  • maçã biológica descascada e s/ caroços, cortada em pedaços
    170 g
  • noz
    100 g
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    80 g
  • mel
    2 c. sopa de
  • vinagre de sidra
    60 g
  • mostarda de Dijon
    1 c. sopa de
  • sal marinho
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ¼ c. chá de
  • couve kale sem os caules duros
    200 g
  • queijo de cabra esfarelado
    120 g
  • beterraba cozida cortada em cubos (1 aprox.)
    100 g
  • arandos secos (cranberries)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 341.9 mg
Białko 10 g
Kalorie 1700.7 kJ / 406.5 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 39.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...