Tarte de batata-doce

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 doses

Składniki

  • farinha tipo 65
    250 g
  • manteiga fria, cortada em cubos, mais q.b. p/ untar
    120 g
  • ovos
    4
  • sal
    5 c. chá de
  • batata-doce s/ casca (ver dica)
    700 g
  • azeite
    3 - 4 c. sopa de
  • pimenta
    2 c. chá de
  • natas, min. 30% de gordura
    200 g
  • queijo-creme
    200 g
  • noz-moscada
    1 c. chá de
  • queijo azul
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 2484.3 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 3521.3 kJ / 841.6 kcal
Tłuszcz 59.7 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 31.6 g
Węglowodany 57.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...