Wersje kompatybilne
Crêpes à la farine de châtaigne et compote de pomme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 180 g de farine de châtaigne
- 60 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 350 g de lait
- 20 g de beurre fondu
La compote de pomme
- 400 g de pommes, épépinées et coupées en huit
- 1 gousse de vanille, fendue en deux
- 20 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1260 kJ / 299 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes tout chocolat
35min
Fondant sans gluten et sans lactose
35min
Pain sans gluten riz et soja
3h 15 min
Pâte sablée sans gluten
5 dk
Pâte à tartiner sans sucre
10min
Pâte sablée sans gluten et sans sucre
35min
Cake au jambon cru sans gluten
55min
Béchamel allégée
15 Min
Crêpes sans lactose à la confiture
1小时
Pâte sablée sans gluten
45 Min
Cake salé sans gluten
1 Std. 25 Min
Pâte à crêpes sans gluten
1 Std. 30 Min