Crêpes à la farine de châtaigne et compote de pomme

Crêpes à la farine de châtaigne et compote de pomme

3.8 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • 180 g de farine de châtaigne
  • 60 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 350 g de lait
  • 20 g de beurre fondu
La compote de pomme
  • 400 g de pommes épépinées et coupées en huit
  • 1 gousse de vanille fendue en deux
  • 20 g de beurre fondu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.3 g
Kalorie 1260 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...