Minitartelettes aux cacahuètes, chocolat et caramel

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 portions

Składniki

La sauce au caramel
  • 250 g de sucre
  • 210 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La pâte sucrée à la noisette
  • 95 g de sucre en poudre
  • 220 g de farine
  • 35 g de poudre de noisette
  • 1 pincée de sel
  • 120 g de beurre doux en morceaux
  • 1 œuf
  • farine pour le plan de travail
  • beurre pour les moules
La ganache au chocolat
  • 150 g de chocolat noir
  • 135 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 25 g de beurre demi-sel
Le montage
  • 100 g de cacahuètes grillées à sec, salées
  • 30 g de cacahuètes grillées à sec, salées concassées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 96 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 2277.4 kJ / 544.3 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...