Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 3 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 100 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 50 g de lait
- 100 g d'huile neutre
- 75 g de chocolat noir, en petits morceaux
- 25 g de cacao en poudre non sucré
- 1000 g d'eau
Le glaçage
- 15 g de pistaches, grillées, décortiquées et non salées
- 35 g de noisettes
- 325 g de chocolat au lait
- 50 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140 kJ / 757 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Sablés viennois
45 Min
Gaufre brownie
30min
Cake pistache et fleur d'oranger
1小时
Babka chocolat-caramel
3hod.
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45 Min
Brookie aux noix
55min
Cookie géant aux 3 chocolats
30min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1小时 15 分钟
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Cake marbré, glaçage rocher
2小时 15 分钟