Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher

Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher

4.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Le gâteau
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique
    1 sachet
  • de lait
    50 g
  • d'huile neutre
    100 g
  • de chocolat noir en petits morceaux
    75 g
  • de cacao en poudre non sucré
    25 g
  • d'eau
    1000 g
Le glaçage
  • de pistaches, grillées, décortiquées et non salées
    15 g
  • de noisettes
    35 g
  • de chocolat au lait
    325 g
  • d'huile de tournesol
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 757 kcal / 3140 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...