Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à modeler
- 100 g de graines de sésame noir
- 180 g de farine de blé
- 90 g de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 200 g de chocolat noir
- 230 g de beurre à température ambiante
- 150 g de sucre en poudre
- 1 gros œuf (63-73 g)
- 1 c. à café d'extrait de vanille
Remplissage
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre à température ambiante, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 478.9 kJ / 114.5 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 55.4 mg
Alternatywne przepisy
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Fondant au chocolat
40 min
Roland-Garros
12 godz.
Sucettes de gâteau au chocolat
4 Std. 50 Min
Pancake fluffy
30 min
Fondant au chocolat
40 min
Palmiers feuilletés
3h 5min
Fondant aux deux chocolats
3h
Cookies pralinés aux noix de pécan
30 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Gâteau damier
2h
Coulant au chocolat
40 min