Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à muffins
- 70 g de beurre demi-sel
- 170 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 180 g de lait
- 260 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 100 g de myrtilles
La pâte à crumble
- 50 g de farine de blé
- 35 g de beurre
- 15 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Escargots à la pistache
21h
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 Min
Pain à la banane
1 Std.
Banana bread
55min
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
Brownies aux noix de pécan
45 Min
Granola noix de coco et amandes
45 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Muffins gourmands aux myrtilles
35 Min
Banana bread aux pépites de chocolat
1 Std. 10 Min
Muffins aux fruits rouges
30 Min