Stick croccanti

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di patate, a pasta gialla densa pelate, a cubetti (3-4 cm)
  • 50 g di cipolle tagliate in quarti
  • 1 spicchio di aglio dimezzato
  • 100 g carote a pezzi (2 cm)
  • 100 g di zucchine a pezzi (2 cm)
  • 25 g di olio di oliva
  • 2 cucchiai di fiocchi d'avena
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 2 uova, medie (53-63 g) sbattuto
  • 100 g di pangrattato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1117 mg
Białko 18 g
Kalorie 1606 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...