Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di grano saraceno
- 350 g di farina di grano saraceno
- 200 - 250 g di acqua calda (non bollente)
- 1 g di gomma xantana
- ¼ cucchiaino di sale
Ragù di verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a fette sottili
- 50 g di gambo di sedano a dadini (2 cm)
- 50 g di carota a dadini (2 cm)
- 50 g di zucchina a dadini (2 cm)
- 400 g di salsa di pomodoro
- 100 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di lenticchie in scatola, sgocciolate
- 1 pizzico di pepe macinato
- 5 foglie di basilico fresco + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1739 kJ / 416 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 867.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stufato di lenticchie
1u.
Sugo pomodoro e ricotta
1u.
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Lasagne di verza
2h 30min
Pasta panna e salmone
30min
Menù: Zuppa di verdure; Polpette e cavoletti di Bruxelles
1u.
Pesto di melanzane
10min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Hummus ai pomodorini
1u.
Farinata al rosmarino
1h 30 min
Pesto di zucchine e basilico
20min