Ravioli ripieni di ricotta e caffè con burro e nocciole

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 1 tuorlo
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 250 g di ricotta
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 10 g di caffè in polvere
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Condimento
  • 50 g di nocciole tostate
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 - 2 rametti di timo fresco le foglioline
Terminare la preparazione
  • nocciole tostate tritate grossolanamente, a piacere
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 276.8 mg
Białko 23.8 g
Kalorie 3012.1 kJ / 719.9 kcal
Tłuszcz 42.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Węglowodany 61.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...