Scarcedda lucana

Scarcedda lucana

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    20 g
  • di zucchero + q.b.
    90 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 - 320 g
  • di burro a pezzi
    90 g
  • uova medie
    2
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno
  • di zucchero
    150 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    20 g
  • di ricotta fresca sgocciolata dal siero
    600 g
Termine della preparazione
  • uovo sodo sbucciato e a metà
    1
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 460 kcal / 1924 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 61.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 188.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...