Scarcedda lucana

Scarcedda lucana

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 90 g di zucchero + q.b.
  • 300 - 320 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di burro a pezzi
  • 2 uova medie
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 150 g di zucchero
  • 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 600 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
Termine della preparazione
  • 1 uovo sodo sbucciato e a metà
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 188.1 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 1924 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 61.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...