Tacchino arrosto con ripieno di pancetta ed erbe aromatiche

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Preparazione del tacchino
  • tacchino (5-6 kg, per 8-10 persone)
    1
Ripieno con pancetta, limone ed erbe aromatiche
  • limoni la scorza (senza la parte bianca)
    2
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    3 rametti
  • di timo fresco solo foglie
    6 rametti
  • di pancetta di maiale a pezzi
    80 g
  • di mascarpone
    150 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • cipolla in quarti
    1
  • foglie di alloro secche
    5
  • di vino bianco
    175 g
  • di acqua
    175 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 919.9 kcal / 3849 kJ
Białko 116.8 g
Tłuszcz 42.4 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 1106.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...