Tacchino arrosto con ripieno di pancetta ed erbe aromatiche

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Preparazione del tacchino
  • 1 tacchino (5-6 kg, per 8-10 persone)
Ripieno con pancetta, limone ed erbe aromatiche
  • 2 limoni la scorza (senza la parte bianca)
  • 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 6 rametti di timo fresco solo foglie
  • 80 g di pancetta di maiale a pezzi
  • 150 g di mascarpone
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cipolla in quarti
  • 5 foglie di alloro secche
  • 175 g di vino bianco
  • 175 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1106.5 mg
Białko 116.8 g
Kalorie 3849 kJ / 919.9 kcal
Tłuszcz 42.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...