Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta

Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta

3.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Agnello
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    3 rametti
  • di cosciotto di agnello
    1700 g
  • sale marino q.b.
  • pepe nero macinato q.b.
  • spicchi di aglio a fettine
    2
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa alla menta
  • di menta fresca
    20 g
  • di aceto di mele
    130 g
  • di zucchero semolato
    50 g
Verdure
  • di acqua
    500 g
  • di taccole pulite e a pezzi (3 cm)
    300 g
  • di patate sbucciate, a metà o in quarti, se di grandi dimensioni
    800 g
  • di zucca Butternut sbucciata, a cubetti (2 cm)
    600 g
  • burro q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 624 kcal / 2614 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...