Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta

Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta

4.0 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Agnello
  • 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1700 g di cosciotto di agnello
  • sale marino q.b.
  • pepe nero macinato q.b.
  • 2 spicchi di aglio a fettine
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa alla menta
  • 20 g di menta fresca
  • 130 g di aceto di mele
  • 50 g di zucchero semolato
Verdure
  • 500 g di acqua
  • 300 g di taccole pulite e a pezzi (3 cm)
  • 800 g di patate sbucciate, a metà o in quarti, se di grandi dimensioni
  • 600 g di zucca Butternut sbucciata, a cubetti (2 cm)
  • burro q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37 g
Kalorie 2614 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...