Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Agnello
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1700 g di cosciotto di agnello
- sale marino q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- 2 spicchi di aglio, a fettine
- olio extravergine di oliva q.b.
Salsa alla menta
- 20 g di menta fresca
- 130 g di aceto di mele
- 50 g di zucchero semolato
Verdure
- 500 g di acqua
- 300 g di taccole pulite e a pezzi (3 cm)
- 800 g di patate sbucciate, a metà o in quarti, se di grandi dimensioni
- 600 g di zucca Butternut sbucciata, a cubetti (2 cm)
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2614 kJ / 624 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney more e cipolle
7h
Verdure insaporite con salsa ai broccoli
30min
Petti di pollo al peperoncino e lime con riso di cavolfiore
1 Std. 10 Min
Costolette di agnello in salsa bernese
4h
Frullato fresco mela, anguria e zenzero
10 Min
Chifeletti
1 Std. 30 Min
Alette di pollo con salsa Buffalo
45min
Roastbeef speziato con purè di pomodori secchi e salsa al vino rosso
14 Std. 30 Min
Pot au feu di pollo al miso a Cottura Lenta
1h 45min
Arrosto di spalla di agnello
3 Std.
Pinsa romana alla carbonara
4h
Pettole pugliesi
3 Std.