Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- ½ peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di filetti di rana pescatrice senza pelle e senza lische, la polpa a tocchetti (3 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 350 g di pomodori ciliegino in quarti
- 2 pizzichi di sale
- 350 g di pasta fresca tipo scorze di mandorla, o altro tipo di pasta fresca
- 1 peperone crusco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2171 kJ / 519 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Polpetti affogati
45 min
Tagliolini al sugo di spada
30 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Spaghetti al polpo
1h 10min
Linguine ai gamberoni
30 min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Penne al ragù di polpo
1h
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min