One pot pasta with chorizo (open bowl)

3.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • fresh baby spinach leaves
    100 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • carrot cut into halves
    ½
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • canned crushed tomatoes (400 g)
    1 can
  • water
    650 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 - 1 ½ tbsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • chorizo sausage cut into slices
    1
  • dried spaghetti
    200 g
  • fresh basil leaves only, for garnishing
    2 sprigs
  • pitted Kalamata olives cut into slices (optional)
    12

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 675.9 mg
Białko 17.8 g
Kalorie 1566.5 kJ / 374.4 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 52.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...