Tandoori chicken wraps

Tandoori chicken wraps

4.0 120 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • chicken tenderloins
    500 g
  • sea salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • fresh mint leaves only
    4 sprigs
  • natural yoghurt
    120 g
  • fresh coriander leaves only
    3 sprigs
  • tandoori paste
    20 g
  • tortillas
    4
  • fresh baby spinach leaves
    100 g
  • Lebanese cucumber (approx.100 g), cut into long thin strips
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 258 kcal / 1084 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 382.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...