
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 100 g cherry tomatoes cut into halves (optional)
- 1 garlic clove
- 1 brown onion cut into halves (approx. 120 g)
- 2 tsp paprika
- 20 g olive oil
- 600 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 3 fresh boneless salmon fillets (approx.150 g each)
- ¼ tsp salt plus extra to season
- 2 pinches ground black pepper plus extra to season
- 170 g dried risoni pasta
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp cornflour
- 1 tbsp lemon juice
- 2 sprigs fresh basil leaves only
- 1 lemon cut into wedges, for serving (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 633.5 kcal / 2661 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 577.2 mg