Salade de lentilles vertes, jambon cuit et tomates confites

Salade de lentilles vertes, jambon cuit et tomates confites

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 2 échalotes en morceaux
  • ½ botte de ciboulette, séchée et ciselée
  • 50 g d'huile de colza
  • 2 c. à soupe de moutarde
  • 2 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 200 g de jambon cuit, en dés
  • 100 g de tomates confites en morceaux
  • 100 g de roquette
  • quelques graines germées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 723.9 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 1818.3 kJ / 434.6 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...