Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia pomidorów
-
3 pomidory, dojrzałe np. malinowe (ok. 180 g każdy)
-
40 g makaronu, suchego drobnego, w kształcie gwiazdek, ryżu lub muszelek
-
40 g cebuli
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
65 g sera mozzarella light, pokrojonego w 1 cm plastry
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2262.8 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
2118 kJ /
506.2 kcal
Tłuszcz
45.2 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
51.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1sa 10 dk
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3sa
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1sa 20 dk
Ziołowa frittata z ricottą
55 dk
Cappellacci z dynią
2sa
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 dk
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1sa 5 dk
Parmezanowe koszyczki
40 dk
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1sa
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 dk
Kotleciki ryżowe
45 dk
Omlet makaronowy z Varomy
40 dk