Vegetable Sticks

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 pezzi

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di patate tagliato a cubetti (3-4 cm)
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di carota a fette (2 cm)
  • 100 g di zucchina a fette (2 cm)
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 4 pizzico di pepe nero macinato
  • ¼ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 2 uova sbattute
  • 100 g di pangrattato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 223.5 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 583.4 kJ / 139.4 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...