Polpettone zucca e spinaci

Polpettone zucca e spinaci

4.7 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 50 g di Parmigiano Reggiano
  • 150 g di pancetta affumicata o dolce, a cubetti
  • 4 fette di pane bianco in cassetta a pezzi
  • 2 rametti di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 700 g di carne trita mista (maiale e manzo)
  • 40 g di pangrattato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 uova
  • 100 g di zucca cotta, a pezzi
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile
  • 200 g di spinaci freschi cotti, ben strizzati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 811.4 mg
Białko 40.1 g
Kalorie 1978.3 kJ / 472.8 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...