Polpettone zucca e spinaci

Polpettone zucca e spinaci

4.7 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di Parmigiano Reggiano
    50 g
  • di pancetta affumicata o dolce, a cubetti
    150 g
  • di pane bianco in cassetta a pezzi
    4 fette
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati
    2 rametti
  • di carne trita mista (maiale e manzo)
    700 g
  • di pangrattato
    40 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • uova
    2
  • di zucca cotta, a pezzi
    100 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    100 g
  • di spinaci freschi cotti, ben strizzati
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 472.8 kcal / 1978.3 kJ
Białko 40.1 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 811.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...