Smarowidło (pâté) z tuńczyka

3.4 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 porcji

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • 50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 100 - 120 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
  • 25 - 35 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki (1 kromka)
  • 100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 20 g ketchupu
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 218.6 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 283.6 kJ / 67.8 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...