Urządzenia i Akcesoria
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
100 - 120 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
-
25 - 35 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki (1 kromka)
-
100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
-
20 g ketchupu
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
218.6 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
283.6 kJ /
67.8 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
26 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos jajeczny à la majonez
25 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Sushi kalifornijskie (California uramaki)
1 godz. 15 min
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Lody kokosowe
6 godz. 30 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Paloma (moktajl)
5 min