Urządzenia i Akcesoria
Soczewicówka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2 cm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
75 - 100 g kostek boczku
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
-
2 liście laurowe, suszone
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
1200 g wody
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1298.3 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
1871 kJ /
447.2 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Bigos cygański
1 godz.
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min