Urządzenia i Akcesoria
Soczewicówka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2 cm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
75 - 100 g kostek boczku
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
-
2 liście laurowe, suszone
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
1200 g wody
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1298.3 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
1871 kJ /
447.2 kcal
Tłuszcz
29.7 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min