Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy manny plus opcjonalnie dodatkowo 1 łyżka90 g
-
jajka3
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
kurkumy, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
mleka w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek240 g
-
cukru2 łyżeczki
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
soli1 czubata łyżeczka
Zupa jarzynowa
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, kalafiora, kalarepy, pokrojonych na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół130 - 80 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 - 200 g
-
podudzie z kurczaka, ze skórą (opcjonalnie) wędzone1
-
soli plus 1 szczypta1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
grzyby, suszone (opcjonalnie)2 - 3
-
wody (patrz wskazówka)900 - 1500 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 4-5 cm kawałki300 - 400 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
sosu barbecue100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
622.8 kcal /
2605.6 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
96.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
1321.3 mg