Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g czerwonej cebuli, przekrojonej pionowo na pół
- 260 g wody
- 260 g białego octu winnego
- 20 g cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 461.6 kJ / 110.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1300.8 mg
Alternatywne przepisy
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1h
Chrust z ziemniaków (TM6)
25 min
Śródziemnomorskie masło
10min
Pikle z krojonej cebuli (TM6)
48h 45min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 godz. 10 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min