Gnocchi com alho-francês cremoso

4.0 1 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

Queijo e Pão ralados
  • queijo parmesão
    100 g
  • pão torrado, partido em pedaços
    80 g
  • azeite
    25 g
Gnocchi
  • água mais q.b. p/ cozer
    1000 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    500 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • farinha tipo 65
    250 g
  • ovo
    1
Alho-francês cremoso
  • azeite
    30 g
  • alho-francês só a parte branca, cortada em pedaços (1 cm aprox.)
    400 g
  • gemas de ovo
    4
  • sal
    1 c. chá de
  • Cebolinho picado, q.b. p/ polvilhar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 2549.1 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 3014.8 kJ / 720.6 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 92.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...