Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM5

Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM5

3.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

  • batata-doce c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
    400 g
  • óleo de coco
    6 c. chá de
  • queijo mozarela
    250 g
    250 g queijo cheddar
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    ½
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • alho
    2 dentes de
  • cominhos em pó
    1 c. chá de
  • piripíri em pó
    1 c. chá de
  • peito de frango s/ pele cortado em cubos (3-4 cm aprox.)
    500 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • milho cozido escorrido
    150 g
  • feijão-preto cozido escorrido
    150 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 588 kcal / 2460.1 kJ
Białko 48.3 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 43.4 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 875.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...