Urządzenia i Akcesoria
Lekkostrawny krupnik
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
80 - 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
1 udko z kurczaka, bez skóry
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
673.9 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
871.7 kJ /
208.4 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dieta lekkostrawna
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 min
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Omlety na parze z krewetkami
35 min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Bigos cygański
1 godz.
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min