Lekkostrawny krupnik

4.4 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 80 - 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
  • 1 udko z kurczaka, bez skóry
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 1200 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 673.9 mg
Białko 15.1 g
Kalorie 871.7 kJ / 208.4 kcal
Tłuszcz 3.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...