Udon with chicken and mushrooms

3.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • hot water
    1500 g
  • sesame oil
    50 g
  • dried udon noodles
    360 g
  • mixed dried mushrooms (Asian mushrooms)
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • eschalot halved
    50 g
  • piece fresh ginger
    5 cm
  • skinless chicken breast fillet cut into cubes (2 cm)
    600 g
  • soy sauce
    60 g
  • oyster sauce
    20 g
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • bok choy stems and leaves separated, roughly chopped into pieces (2 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1074.9 mg
Białko 42.5 g
Kalorie 2016.2 kJ / 481.9 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...