Meatball subs

Meatball subs

4.7 195 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • day-old bread (approx. 2 slices), torn into pieces
    60 g
  • cheddar cheese cut into cubes (2-3 cm)
    90 g
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • egg
    1
  • water
    170 g
  • salt
    1 tsp
  • beef mince
    500 g
  • onion (approx. 150 g), cut into eighths, layers separated
    1
  • butter
    50 g
  • tomato sauce
    200 g
  • white vinegar
    40 g
  • brown sugar
    2 tbsp
  • English mustard
    2 tsp
  • Worcestershire sauce
    2 tbsp
  • bread rolls (e.g Vienna, baguette, approx. 15 -18 cm long)
    4
  • Swiss cheese slices
    8 - 10
  • rocket leaves to serve
    40 g
  • pickled gherkins cut into thin slices, to serve
    2

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 782.3 kcal / 3285.3 kJ
Białko 48.9 g
Tłuszcz 39.7 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Sód 1961.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...