Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 200 g flat rice stick noodles
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted unsalted peanuts
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves; plus extra cut into slices, for garnishing
- 6 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves separated
- 1 ½ tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see Tips)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 eggs
- 500 g water
- 350 g peeled raw prawns
- bean sprouts, for garnishing
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 tbsp fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553.5 kJ / 608 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1831.7 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30min
Pork san choy bau
25 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Prawn noodle curry
10 min
Thai beef salad with noodles
1h
Thai noodle and seafood salad
50min
Asian chicken noodle soup
1h 35 min
Prawn and chicken laksa
40min
Chicken pad thai
55min
Thai beef salad
1h 20 min
Thai red chicken curry
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min